Helderheid; cd/m2

De helderheid van een LED scherm is een belangrijke specificatie, vooral als het gaat voor toepassingen in direct zonlicht. Hoe feller een scherm kan hoe beter het leesbaar blijft in direct zonlicht.

Voor een LED scherm wordt de helderheid meestal uitgedrukt in NIT’s. Een NIT wordt omschreven als de eenheid van luminantie . Dit betekent de hoeveelheid licht die een oppervlakte uitstraalt. Bij de specificaties van een LED scherm komt vaak cd/m2 terug. Dit staat voor het aantal candela (kandelaars of kaarsen) per vierkante meter. Een candela is dus de sterkte van een kaars en één candela per m2 is gelijk aan 1 NIT’s.

Een indoor scherm heeft een minder aantal NIT’s nodig. De vuistregel is voor een indoor scherm tussen de 800 en 2000 NIT’s nodig zijn en een outdoor scherm (in het zonlicht) rond de 6000 NIT’s. Hierdoor zijn de outdoor LED schermen van VideoDisplay.nl ook tijdens de heetste zomers perfect zichtbaar. S’avonds als het donker wordt moeten de schermen natuurlijk minder fel, onze schermen zijn handmatig- of automatisch met een lichtsterkteregelaar te dimmen, ideaal!